آشپزی و خواص خوراکی‌ها

بهترین دستور پخت و خواص خوراکی‌ها

آشپزی و خواص خوراکی‌ها

بهترین دستور پخت و خواص خوراکی‌ها

۳۴ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بادام نوعی میوه است، که درخت آن بومی ایران و کشورهای اطراف و آسیای مرکزی است، اما در مناطق بسیاری کشت می‌شود. در اصل بادام جزو مغزهای حقیقی به حساب نمی‌آید، بلکه از انواع شفت هاست که دارای یک پوسته بیرونی و یک پوشش درونی سخت است که دانه (مغز) در درون آن قرار می‌گیرد.

 

بزرگترین کشورهای تولیدکننده بادام در دنیا ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند. ایران با تولید ۶٪ در رتبه پنجم تولیدکنندگان این میوه قرار دارد.

 

ارزش غذایی بادام چیست؟

۴۹٪ دانه بادام را روغن تشکیل می‌دهد که ۶۲٪ آن اولئیک اسید غیر اشباع، ۲۴٪ لینولئیک اسید غیراشباع، و ۶٪ آن پالمیتیک اسید اشباع است. مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم مغز بادام، ۵۷۶ کیلوکالری است.

 

بزرگترین بادامستان‌های دیم در ایران، در کوهسرخ و سرولایت خراسان رضوی قرار دارد.

 

خواص بادام برای پوست

 

خواص بادام برای پوست

درمان جوش سر سیاه

مشکلات پوستی مانند آکنه، جوش‌های سر سیاه اغلب ناشی از نفوذ خاک و چربی در منافذ پوست ایجاد می‌شوند. اسیدهای چرب ضروری موجود در بادام، مقدار روغنی را که توسط غدد سباسه (غدد چربی پوست) ترشح می‌شود کنترل می‌کنند و از بروز جوش و آکنه جلوگیری می‌کنند.

 

منبع بزرگ ویتامین E

آلفا توکوفرول ماده‌ایست که به وفور در بادام یافت می‌شود. این ماده یکی از مهم‌ترین منابع ویتامین E است. ویتامینی که یکی از مهم‌ترین نیازمندی‌های پوست شماست!

ویتامین E معمولا بنام غذای پوست شناخته می‌شود، چرا که واقعا پوست شما را تغذیه کرده و آنرا سالم می‌کند. این ویتامین به وفور در بادام یافت می‌شود.

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

کاپوچینو نوعی نوشیدنی قهوه با اسپرسو دوبل و کف شیر بخار داده شده است. همان‌طور که اشاره شد پایه اصلی آن قهوه است و شما در نهایت مزه تلخ خواهید داشت؛ اما همیشه سؤال بزرگی در ذهن کسانی که عادت به خوردن قهوه دارند، وجود دارد. خوردن قهوه بر اساس عقیده بسیاری از افراد باعث افزایش عملکرد مفید مغز به خصوص در قسمت حافظه می‌گردد.

 

طرز تهیه کاپوچینو

این دستور برای ۲ فنجان است و هر فنجان آن ۶۰ کالری خواهد داشت.

مواد لازم

قهوه دم کرده ۱ و یک دوم فنجان

شکر رژیمی ۱ قاشق چای خوری

شیر کم چرب ۱ فنجان طرز تهیه:

 

 

 

طرز تهیه کاپوچینو

۱-بعد از دم کشیدن قهوه،شیر و شکر را مخلوط کنید و به مدت ۲ دقیقه در مایکروویو بگذارید(بالاترین درجه).

۲-مخلوط شیر و شکر را در مخلوط کن به مدت ۱ دقیقه بزنید تا به خوبی کف کند.

۳-دو سوم فنجان‌ها را با قهوه دم کرده و باقی را با مخلوط شیر و شکر پر کنید.

می‌توانید روی کاپوچینو را با پودر قهوه یا دارچین تزیین کنید.

 

برخی از خواص کاپوچینو

 

تقویت حافظه کوتاه مدت

 

بر اساس تحقیقاتی که بر روی تأثیرات کافئین موجود در قهوه و فراورده‌های حاصل از آن انجام شده است، افرادی که میزان دوز خاصی از کافئین دریافت کرده بودند، عملکرد مغزی و فعالیت مؤثر حافظه بیشتری نسبت به افراد دیگر داشته‌اند. همچنین محققان دخیل در این آزمایش اذعان کرده‌اند که خوردن کاپوچینو به طور خاص، سرعت واکنش مغز انسان را افزایش می‌دهد.

دلیل تقویت حافظه کوتاه مدت افراد بر اثر خوردن کاپوچینو، تأثیر مستقیم کافئین موجود در آن روی قسمت حافظه و حواس است؛ بنابراین به عنوان یک نتیجه قطعی می‌توان گفت خوردن کاپوچینو حافظه کوتاه مدت و تمرکز حواس افراد را تقویت می‌کند اما این میزان تأثیر و مدت زمان اثرگذاری آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

 

کاهش احتمال بروز سرطان

تحقیقات انجام شده روی مردان و زنان نشان داده است که عادت خوردن روزانه چهار لیوان قهوه یا مشتقات آن، باعث کاهش احتمال بروز سرطان‌های مختلف در افراد می‌شود. بر همین اساس، زنانی که به طور مداوم قهوه مصرف می‌کنند، ۲۵ درصد کمتر از دیگر زنان در معرض تهدید بروز سرطان‌های دهانه رحم و سینه هستند. از سوی دیگر مردان نیز نتایجی مشابه با زنان داشته‌اند.

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

چای ترش یا چای مالمیر یا چای مکه یا چای روزل یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه می‌شود و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف دارد. در آمریکای لاتین و بخصوص در جامائیکا مصرف آن متداول است. مزه آن ترش است و معمولاً با شکر نوشیده می‌شود.

 

مضرات چای ترش چیست؟

فشار خون

کسانی که فشار خون پایین دارند، می‌بایست در مصرف چـای ترش احتیاط لازم را داشته باشند تا دچار کاهش ناگهانی فشار و بروز مشکلاتی به‌مانند سرگیجه و حالت خفگی نشوند.

 

بارداری

چـای ترش برای بانوانی که باردار هستند یا قصد بارداری دارند، توصیه نشده است. لذا برای مصرف چای در دوران بارداری و قبل از آن می‌بایست با پزشک خود مشورت کنید.

 

اثر هالوژنیک

برخی از افراد با مصرف چای ترش، احساس منگی و توهم‌زایی دارند. لذا خوردن چـای ترش به هنگام رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز بالا دارد، می‌تواند مشکل‌زا باشد.

مضرات چای ترش

 

کاربرد چای ترش در طب سنتی

در طب سنتی از چای ترش برای (درمان فشارخون بالا، بیماری‌های کبد و تب و..) استفاده می‌شد. در طب سنتیِ آفریقا این گیاه برای درمان سرفه و گلودرد و همچنین به عنوان آنتی باکتری، مدرّ، ضد اسپاسم و از بین برندهٔ زرداب و صفرا مصرف می‌شود. در طب سنتی تایلند چای ترش را برای درمان سنگ کلیه به کار می‌برند.

 

روش دم کردن چای ترش

درست کردن چای ترش کار سختی نیست و می‌توان آن را به راحتی با موادی مانند لیمو یا عسل از نظر بهبود سلامتی قوی تر هم کرد.

 

مواد لازم :

  • ۴ فنجان آب
  • یک چهارم فنجان چای ترش
  • یک تا دو قاشق عسل
  • لیمو یا برگ نعنا برای طعم دهی بیشتر
  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

خُرما یا رطب گیاهی تک‌لپه‌ای و گرمسیری جزو تیره نخل‌ها است که میوه‌اش خوراکی و دارای هسته‌ای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشه‌ای بزرگ از شاخه آویزان می‌گردد و برگ‌های آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر می‌رسد.

رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.

میوه خرما جزو میوه‌های سته می‌باشد یعنی تمام قسمت باریکاری آن گوشتی و حاوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته‌است و یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های کشت شده توسط انسان بوده‌است. البته در کنار خواص خرما در اینجا به مضرات خرما هم اشاره خواهیم کرد.

 

سرانه مصرف خرما در ایران و جهان چگونه است؟

سرانه مصرف خرما در ایران ۷ کیلوگرم است که میانگینی از مصرف سرانه ۲۵ کیلوگرمی استان‌های جنوبی و ۱ کیلوگرمی سایر استان‌ها می‌باشد. سرانه مصرف خرمای ایران ۴ کیلوگرم است. این در حالی است که سرانه مصرف خرما در عربستان ۱۳ کیلوگرم و در مصر ۱۶ کیلوگرم است.

مضرات خرما و 2 خاصیت مهم آن

 

خواص ضد پیری

ویتامین C موجود در خرما، به مقاومت پوست در برابر اکسیداسیون کمک می‌کند و بنابراین اثرات پیری را کاهش می‌دهد. به علاوه برای استحکام استخوان‌ها و تقویت ایمنی بدن و… مفید است. پس اگر می‌خواهید جان بمانید و به دور از مصرف داروهای شیمیایی باشید از این خواص خرما که مانع از پیری می‌شود استفاده کنید.

 

درمان اسهال

خرمای رسیده حاوی پتاسیم است؛ پتاسیم به شکلی بسیار موثر می‌تواند اسهال را کنترل کند. همچنین خرما، به آسانی هضم می‌شود که همین مسئله به کنترلِ طبیعت غیر قابل پیش‌بینی اسهال مزمن کمک می‌کند. بنابراین یکی از مهمترین خواص خرما برای افرادی که دچار اسهال شده‌اند کنترل آن است. البته خوردن خرما در این شرایط بدون تجویز پزشک توصیه نمی‌شود.

 

مضرات خرما

خرما قند زیادی در مقایسه با سایر موارد در ارزش غذایی خود دارد؛ بنابراین کسانی که از قند خون بالا و دیابت رنج می‌برند می‌بایست با توصیه پزشکی اقدام به خوردن آن کنند. همچنین در زمان مصرف باید مداوم قند خون را چک کنند تا از افزایش ناگهانی قند خون در امان باشند. هرچند فیبر موجود در خرما به عنوان یک عامل کاهش دهنده شدت جذب قند عمل می‌کند اما باید جانب احتیاط را داشت.

نباید در مصرف خرما زیاده روی کرد، چرا که مصرف بسیار بالای آن موجب آسیب به کبد و طحال، افزایش فشارخون، جوش دهان و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

روغن زیتون از میوه درخت زیتون به دست می‌آید. این درخت نخستین بار در کرانه‌های دریای مدیترانه پرورش یافت. روغن زیتون را با فشردن میوه زیتون به دست می‌آورند که دارای مقدار زیادی چربی سیر نشده است.

درختان زیتون و روغن آن را در مدیترانه شرقی می‌توان به عنوان یک تجارت در شهر باستانی حلب که در حومه شهر سوریه واقع شده‌است (۲۶۰۰–۲۲۴۰ سال پیش از میلاد) دانست. در اینجا برخی از اسناد به تاریخ ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد، زمان سرزمین‌های پادشاه و ملکه رجوع کرده‌اند. این متعلق به یک کتابخانه از قرص‌های خاک رس در آتش که نابود کاخ پخته شده کاملاً حفظ شده‌است. یک منبع قدیمی که در آن مکرر از روغن زیتون یاد شده تنخ است.

 

فواید روغن زیتون برای سلامت مو

 

 

روغن زیتون چگونه وارد بازار شد؟

مصریان باستان ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد روغن زیتون را از کرت، سوریه و کنعان وارد می‌کردند و روغن یکی از اقلام مهم تجارت و ثروت محسوب می‌شد. باقی‌مانده روغن زیتون در کوزه‌هایی که بیش از ۴۰۰۰ سال در یک قبر در جزیره ناکسوس در دریای اژه قرار داشته‌اند پیدا شده‌است. سینوهه یک تبعیدی مصری که در شمال کنعان حدود ۱۹۶۰ سال قبل از میلاد زندگی می‌کرد، چیزهای فراوانی از درختان زیتون نوشته است.

 

علاوه بر مصرف غذایی، روغن زیتون برای مراسم مذهبی، مصرف دارویی، به عنوان یک سوخت در چراغ نفتی، صابون‌سازی و روش‌های مراقبت از پوست استفاده می‌شود. روغن زیتون مینوسی‌ها در مراسم‌های مذهبی استفاده می‌شود. محصول اصلی تمدن مینوسی‌ها، که در آن به نمایندگی ثروت نفت شد. مینوسی‌ها خمیره را به تانک ته‌نشینی انتقال داده و هنگامی که روغن به بالا انتقال می‌یابد و تخلیه آب از پایین صورت می‌گیرد. درخت زیتون در ایبریا و شهرهای اتروسک قبل از قرن هشتم و از طریق تجارت با فنیقی‌ها و کارتاژ، سپس در جنوب فرانسه توسط قبایل سلتیک در قرن هفتم گسترش یافت.

 

خواص روغن زیتون برای سلامت مو

اسیدهای چرب و انتی اکسیدآن‌های موجود در زیتون باعث افزایش رطوبت و ماندگاری آن در پوست و مو می‌شود. همچنین ویتامین E به عنوان انتی اکسیدانی قوی، پوست و مو شما را در برابر آسیب‌های ناشی از تابش اشعه فرابنفش مصون نگه می‌دارد. ویتامین E در پوست شما باعث رفع بسیاری از چروکی‌ها و خطوط پیری می‌گردد.

از دیگر ترکیباتی که می‌تواند به سلامتی مو شما کمک کند، اسید اولئیک است. این ترکیب در پوست انسان به عنوان تحریک کننده سلول‌های پوستی عمل می‌کند و شما با خوردن زیتون پوستی شاداب و سرزنده خواهید داشت. همچنین اسید اولئیک در سلامت مو نیز بی‌تأثیر نیست.

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

گلودرد به درد یا سوزش گلو می‌گویند. گلودرد یکی از نشانه‌های بیماری شایع است و معمولاً به دلیل فارنژیت (التهاب گلو) اتفاق می‌افتد، و همچنین می‌تواند نشانه‌ای از تروما و دیفتری باشد. گلودرد می‌تواند خفیف یا شدید باشد.

 

داروهایی مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و استامینوفن می‌توانند به تسکین درد کمک کنند. استروئیدها نیز در این زمینه مفید هستند. کلینیک میو توصیه می‌کند که قرقره آب ولرم و نمک رقیق شده انجام شود و از آلودگی هوا دوری شود.

 

در آمریکا هر ساله ۲٫۴ میلیون نفر به دلیل گلودرد به بخش اورژانس مراجعه می‌کنند.

 

درمان گلودرد

 

درمان گلودرد با غرغره آب‌نمک

ساده‌ترین درمان گلودرد که از کودکی به یاد داریم، غرغره کردن آب‌نمک است. آب‌نمک یکی از مؤثرترین روش‌های درمان گلودرد است. نمک با بیرون کشیدن آب از بافت های گلو به کاهش یافتن التهاب کمک زیادی می‌کند. همچنین به طور ناخواسته مقدار زیادی از عوامل به وجود آورنده التهاب را ریشه‌کن می‌کند.

برای درمان گلودرد با استفاده از آب‌نمک، یک قاشق چای‌خوری نمک را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. حال ترکیب به دست آمده را هم بزنید تا یک دست شود. اکنون محلول را به مقدار مناسب در دهان بریزید و از ته گلو آن را غرغره کنید. نگه داشتن آب‌نمک به مدت ۳۰ ثانیه توصیه شده است.

به طور خلاصه، غرغره کردن آب‌نمک کمک زیادی به کاهش التهاب‌ها و همچنین درمان گلودرد خواهد کرد. از آن غافل نشوید.

 

سوپ، دوای گلودرد

اولین کاری که مادرتان با شروع گلودردتان انجام می‌دهد، درست کردن سوپ است. سوپ مرغ یکی از قدیمی‌ترین روش های درمان گلودرد است. سوپ به شکل آبکی است و در خود مواد مغذی فراوانی دارد که بدن شما از آن‌ها برای جلوگیری از وخیم‌تر شدن گلودرد کمک می‌گیرد.

در سوپ خودتان برخلاف آنچه که دوست دارید، سیر اضافه کنید. افزودن سیر به غذا در هنگام گلودرد باعث خواهد شد تا آنتی اکسیدان بیشتری به سلول های دفاعی بدن برسد و آن‌ها عملکرد مناسب‌تری داشته باشند. سوپ های آماده نیز تاثیر مشابه هر چند کمتر در بهبود گلودرد دارند.

 

به طور خلاصه باید گفت که سوپ غذایی ساده و دردسترس است که به شما توصیه می‌شود برای بهبود گلودرد و درمان از آن استفاده کنید.

 

درمان با مرزنگوش

دم‌نوش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید از آن برای درمان گلودرد استفاده کنید. مرزنگوش دم‌نوش دیگری است که ما به شما برای درمان گلودرد توصیه می‌کنیم. یک قاشق چای خوری مرزنگوش را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. اجازه دهید تا ده دقیقه ترکیب دم بکشد. اکنون دم‌نوش را از صافی عبور دهید. برای خوش طعم شدن دم‌نوش مقدار عسل و همچنین آب لیمو می‌توانید اضافه کنید.

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

هل میوه‌ای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانه‌های خوشبو است. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.

هل یکی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌خصوص مرباها، هل است. هندی‌ها و پاکستانی‌ها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرف‌کننده‌های هل در جهان هستند.

 

چرا باید چای هل بخوریم؟

چای هل یکی از بهترین انواع نوشیدنی‌هایی است که خستگی شما را در یک روز سخت کاری از تن بیرون می‌کند. البته نقش چای در کنار هل را نمی‌توان نادیده گرفت ولی آنچه که شما را سرحال‌تر می‌سازد وجود هل در نوشیدنی است. انواع هل در دنیا وجود دارد که هل سبز در ایران مشهورترین و رایج‌ترین نوع آن است. هل در ایران به صورت غذایی مصرف می‌شود ولی در سایر نقاط دنیا از آن روغن و همچنین پودر مخصوص تولید می‌شود. هل همچنین در صنعت عطر نیز کاربرد فراوانی دارد. خواص هل بسیار زیاد است.

 

خواص هل

 

برخی از خواص هل به صورت اجمالی

1- دانه هل تقویت‌کننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا نیز کمک می ‌کند.

2- از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می ‌کنند.

3- در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی ‌دهد، ۶ گرم هل را( با غلافش) به‌ صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.

4- برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می ‌شود، مقداری دم کرده هل مصرف کنید.

5- هل تقویت ‌کننده قلب و اعصاب نیز است، ولی می‌ گویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می ‌دهد و هم برای بیماری‌های روده و ریه مفید نیست.

6- مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می ‌شود.

 

خواص هل در درمان

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مطابق این نظر جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می‌تواند بوی نامطبوع دهان را نیز خنثی کند. مصرف دم‌کرده آن مفرح، مقوی معده لطیف و بادشکن است. دانه‌های هل خواص گرما بخشی داشته و معده و روده‌ها را تقویت می‌کنند. هل اشتها را تحریک می‌کند و عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد.

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

غضروف یا بخشی از یک اندام مانند نوک بینی، حنجره، نای و لاله گوش را می‌سازد یا انتهاهای استخوان ها را در یک مفصل می‌پوشاند. استخوان‌ها داشتن حرکتی آسان بر روی یکدیگر را مدیون غضروف‌های سالم هستند. وظیفه دیگر غضروف‌های مفصلی جذب شوک در طی حرکات فیزیکی می‌باشد. نام‌های قدیم‌تر غضروف در فارسی کَرکَرَک، کَرَرانَک، کرجن و چَرندو بوده‌است.

 

درمان ساییدگی زانو

ساییدگی زانو یا آرتروز زانو چیست؟ استئوآرتریت، آرتروز یا ساییدگی مفاصل، شایعترین نوع آرتریت (التهاب و آزردگی مفاصل) است ، که میلیون ها انسان در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.گرچه ساییدگی یا آرتروز هر مفصلی را می تواند در گیر کند ولی ساییدگی زانو و ساییدگی مفاصل دست، ران و ستون فقرات از همه شایعترند. ادامه مبحث در مورد ساییدگی یا آرتروز مفصل زانواست. در کنار روش های مرسوم درمان می توانید غذاهایی که غضروف ساز هستند را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

 

اگر اضافه وزن دارید لاغرتر شوید

اگر اضافه وزن دارید، بهتر است که این بار اضافی را از روی مفاصل خود بردارید. وجود وزن زیاد روی مفاصل باعث خواهد شد تا ماندگاری مایع میان مفصلی کاهش پیدا کند و به این ترتیب اولین قسمت که دچار مشکل خواهد شد غضروف خواهد بود. اگر می‌خواهید مفاصل و همچنین استخوان‌های سالم داشته باشید به ویژه در زانو و کمر، برای کاهش دادن هر گرم از وزن خود باید تلاش زیادی کنید.

درمان ساییدگی زانو

 

برای غضروف سازی آفتاب بگیرید

روزانه از نور آفتاب برای تقویت کردن غضروف‌های بدن خود استفاده کنید. ویتامین د که با تابش نور خورشید در بدن شما تولید می‌شود یکی از مهم‌ترین عوامل جذب کلسیم در بدن است. کلسیم نقش مستقیم در سلامتی استخوان‌ها و همچنین غضروف‌ها دارد.

ویتامین د به عنوان عامل مؤثری در مقابله با التهاب‌های بدن، برقراری ارتباط مؤثر میان اعصاب و حرکت ماهیچه‌ها و موارد دیگر لازم و ضروری است. بر اساس مطالعه انجام شده روی فقدان ویتامین د، مشاهده شد که افراد مبتلا به آرتریت مفاصل عموماً از کمبود ویتامین د نیز رنج می‌برند.

 

اما علل ساییدگی زانو چیست؟

۱-سن : با افزایش سن ، احتمال ابتلا به آرتروز یا ساییدگی مفاصل نیز افزایش می یابد ، به طوری که ۸۰% افراد بالای ۵۵ سال درجاتی از آرتروز را نشان می دهند.

 

۲-جنس: زنان بیشتر دچار آرتروز مفاصل می شوند ، هر چند دلیل اصلی آن مشخص نیست.

 

۳-اضافه وزن و چاقی: از یک طرف با اعمال فشار زیاد به مفاصل تحمل کننده وزن(ران و زانو) زمینه را برای ابتلا به آرتروز فراهم می کنند و از طرفی دیگر ،بافتهای چربی پروتئینهایی را تولید می کنند که ممکن است باعث التهاب در بافتهای اطراف مفصل و خود مفصل شوند.

 

۴-شغل: مشاغلی که مستلزم نشت و برخاست مکرر ، ایستادنهای طولانی بدون تحرک کافی ، استفاده مکرر از پله و موارد مشابه باشند ، می توانند زمینه را برای ابتلا به ساییدگی زانو فراهم کنند.

 

۵-ژنتیک: بعضی از افراد به دلایل ژنتیکی استعداد بیشتر یبرای ابتلا به آرتروز دارند.

 

۶-آسیبهای مفصلی: آسیبهای وارد شده به مفصل حین فعالییتهای ورزشی یا تصادف مانند پارگی لیگامانهای صلیبی یا منیسکها ممکن است باعث افزایش شانس ابتلا به ساییدگی زانو شوند. این آسیبها ممکن است در گذشته به مفصل وارد شده باشند و بعد فراموش شوند

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

ملاتونین هورمون ترشح شده از غده صنوبری (پینه آل) در مغز است که چرخه طبیعی بدن شما را در طول شبانه روز برنامه‌ریزی و کنترل می‌کند. اغلب افراد از ملاتونین خوراکی به عنوان بهبود دهنده خواب استفاده می‌کنند. فروش ملاتونین به صورت دارویی نیاز به نسخه پزشک دارد و داروخانه‌ها آن را با احتیاط به افراد عرضه می‌کنند. علاوه بر بهبود خواب، ملاتونین در عملکرد سیستم ایمنی بدن، فشار خون و میزان کورتیزول که نقش اساسی در احساس درد دارد، موثر است.

 

ملاتونین آنتی اکسیدانی قوی است که در برخی از تحقیقات اثر مثبتی بر روی کاهش واکنش های اکسیداتیو در سلول‌های بدن از خود نشان داده است. مهم ترین واکنش اکسیداتیو در بدن تشکیل سلول‌های سرطانی است که ملاتونین می‌تواند در برابر آن مفید باشد. علاوه بر این، ملاتونین موجب بهبود سلامت چشم در بیماران شده است.

 

ملاتونین به عنوان ماده ای موثر در تنظیم خلق و خوی انسان نیز کاربرد دارد و اغلب افسردگی‌های فصلی را کنترل و از بروز رفلاکس معده جلوگیری می‌کند. به طور خلاصه می‌توان گفت که ملاتونین دارای خواصی به شرح زیر در بدن است:

  • درمان اختلالات خلقی فصلی
  • کمک به تنظیم خواب
  • پیشگیری از عوارض ناشی از عمل جراحی و کاهش خواب
  • کاهش سردردهای مزمن
  • افزایش ایمنی بدن
  • کاهش احتمال بروز سرطان
  • کند شدن فرایند پیری سلولی

ملاتونین چیست؟

 

دانشمندان همچنین در حال تحقیق دربارهٔ سایر اثرات احتمالی مؤثر ملاتونین هستند از جمله:

 

  • درمان اختلال خلقی فصلی.
  • کمک به تنظیم خواب افرادی که در شیفت‌های عصر یا شب کار می‌کنند.
  • پیشگیری یا کاهش مشکلات خواب یا گیجی پس از جراحی.
  • کاهش سردردهای مزمن خوشه‌ای.

شواهدی مقدماتی وجود دارد که مصرف ملاتونین به عنوان مکمل غذایی، ممکن است گسترش سرطان را در بدن متوقف کند یا به تأخیر بیندازد، دستگاه ایمنی را تقویت کند و فرایند پیری را کُند کند.

 

کدام افراد نباید ملاتونین بخورند؟

۱- افراد زیر ۲۰ سال

۲-زنان باردار و شیرده

۳-افراد دچار افسردگی

۴-فشار خون بالا

۵-نارسایی کلیه

۶-تشنج و صرع

 

همچنین استفاده دراز مدت از این مکمل در افرادی که سابقه ‌تومور و سرطان سینه دارند و بیماران دارای روده‌ی تحریک پذیر‌(IBS) توصیه نمی‌شود. 

 

  • حامد فردوسی پور
  • ۰
  • ۰

کارنیتین یا ال کارنیتین از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده و موجب آزاد سازی انرژی از یاخته های چربی می شود. این ماده موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود. کارنیتین در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و در برخی مواد غذایی مانند گوشت، گوشت طیور، ماهی، و برخی از فراورده‌های لبنی وجود دارد. کارنیتین نوعی مکمل غذایی است. اما بهترین زمان مصرف ال کارنیتین چه زمانی است؟

 

بهترین زمان مصرف ال کارنیتین 1000

بهترین زمان مصرف ال کارنیتین 1000 بعد از تمرین می‌باشد ، اما شما می توانید از آن همراه هر وعده غذایی با کربوهیدرات و پروتئین بالا در طول روز استفاده کنید. اگر می‌خواهید از ال‌ کارنیتین همراه دیگر مکمل‌ های چربی‌ سوز در بین وعده‌ های غذایی استفاده کنید ، بهتر است از فرم استیل ال‌ کارنیتین استفاده کنید.

 

یک استراتژی که به شکل خوبی‌ در جهت چربی‌ سوزی و افزایش عملکرد می تواند به شما کمک کند این است که 2 الی 3 گرم استیل ال‌ کارنیتین را همراه با دیگر مکمل‌ های چربی‌ سوز در میا‌‌ن وعده‌ ها بدون مصرف مواد غذایی مصرف کنید و سپس یک دوز از ال‌ کارنیتین یا ال‌ کارنیتین ال‌ تارترات را همراه وعده غذایی بعد از تمرین مصرف کنید.

ال کارنیتین

 

اکنون می دانیم بهترین زمان مصرف ال کارنیتین 1000 چه موقعی است. ال‌ کارنیتین هنگامی که به درستی‌ مصرف شود می تواند هم باعث افزایش کیفیت و عملکرد شما در حین تمرینات شود و هم می تواند شکل فیزیکی‌ بدن شما را بهبود بخشد.

 

در باشگاه این مکمل می تواند باعث افزایش استقامت و پمپاژ خون بیشتری در عضلات شود و هنگام دیدن خود در آینه شما بدنی عضلانی تر و کم چرب تر خواهید دید و بر خلاف یکسری از مطالبی که مطالعه کرده اید ، ال‌ کارنیتین کاملا ایمن می‌ باشد. از ال‌ کارنیتین نترسید! در مورد آن بیاموزید و نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید. سپس می توانید از این مکمل به عنوان یک ابزار بسیار عالی‌ در جهت رسیدن به اهداف خود استفاده کنید.

 

ورزشکاران معتقدند به منظور بهبود چربی سوزی و افزایش استقامت بهترین زمان مصرف ال کارنیتین 1000 قبل از شروع تمرین است. اگر قصد شما بهبود ریکاوری است ، باید بعد از اتمام تمرین میل کنید. بهترین حالت مصرف ال کارنیتین تقسیم آن به 2 الی 3 وعده در طول روز است. یک وعده را قبل از تمرین و یک وعده را بعد از اتمام تمرین میل کنید.

 

از آنجایی که ال-کارنیتین در عضلات متراکم می شود ، مصرف آن هر زمان از روز مشکلی ندارد و به دلیل نیاز به کربوهیدرات برای جذب بهتر است ال کارنیتین را با غذای اصلی میل کنید.

  • حامد فردوسی پور