ویتامین E، ماده مغذی که شاید کمتر کسی در کنار دیگر ویتامینها به آن دقت میکند اما با این وجود، تأثیرات این ویتامین در بدن بسیار بیشتر و مهمتر از دیگر ویتامینها است. وقت آن رسیده است که به طور جدی در مورد ویتامین ای و مواد غذایی که مقادیر مناسبی از آن دارند بحث کنیم. امروز به شما مواد غذایی غنی از ویتامین E را معرفی خواهیم کرد.
چرا ویتامین E بخوریم؟
قبل از هر چیز، باید به خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E اشاره کرد که سلولهای بدن را در مقابل خطر تخریب و تشکیل سلولهای سرطانی محافظت میکند. تخریب سلولهای بدن توسط رادیکالهای آزاد صورت میگیرد که به طور ناخواسته در بدن تولید یا وارد آن میشوند. این ترکیبات به سرعت با سلول واکنش داده و موجب تخریب آن میشود. خواص آنتی اکسیدانی از آسیب دیدن رگهای خونی و سکتههای قلبی به طور جد جلوگیری میکند.
ویتامین E به عنوان عاملی برای تضمین سلامتی قلب عمل میکند. از سوی دیگر این ویتامین به عنوان عامل انعقادی خون نیز کاربرد دارد. علاوه بر این ویتامین E باعث افزایش قوای ایمنی بدن در برابر بیماریهای مختلف میشود. وجود ویتامین E کمکی برای درمان آبمروارید، سکتههای قلبی در بیماران دیابتی، کند کردن روند پیری سلولها، تقویت انسان در برابر آلودگیهای زیستمحیطی، مقابله با کمخونی، درمان مشکلات ناشی از چربیهای مضر و کمک به بیماریهای پوستی و ترمیم زخمها است.
روغن جوانه گندم
تمام روغنهای گیاهی از جمله روغن آفتابگردان، سویا، زیتون و نارگیل دارای ویتامین E هستند اما در روغن جوانه گندم درصد این ویتامین بیشتر از سایر روغنها است. به هنگام سرماخوردگی و احساس کسالت استفاده از این روغن بهجای دیگر روغنها راهکاری اساسی برای درمان بیماری میتواند باشد. روغن جوانه گندم را میتوانید به عنوان روغن سرخکردنی یا افزودنی به سالاد و دیگر غذاها مورد استفاده قرار دهید.
بادام دختی
از جمله اولین منابع غنی که میتوانیم برای ویتامین ای برشماریم، آجیلها هستند. از میان انواع آجیل، بادام مهمترین منبع دریافت ویتامین E برای بدن است. بادام علاوه بر میزان قابل توجهی ویتامین، در کنار آن فیبر کافی برای هضم راحتتر غذا توسط معده و سیستم گوارشی دارد. خوشبختانه دست شما برای استفاده از بادام به عنوان تأمین کننده ویتامین ای باز است. بادام را میتوانید به صورت روغن یا خام مصرف کنید و از سلامتی بیشتر خود لذت ببرید.
کره بادام زمینی
کره بادامزمینی بر اساس اینکه از منبع اصلی تولید آن نوعی آجیل است دارای مقادیر کافی ویتامین ای است. با وجود کالری کم، بادامزمینی فیبر کافی برای کاهش وزن نیز در خود دارد. کره بادامزمینی دارای مقادیر کافی منیزیم برای استحکام بخشی به استخوانها نیز است. همچنین چربی موجود در بادامزمینی برای بدن و سلولهای آن مفید است. کره بادام زمینی را میتوانید به عنوان یک خوراک روزانه به هنگام صبحانه میل کنید.
فندق
فندق علاوه بر ویتامین E کافی در خود، منبع خوبی برای ویتامین B و فولات است. ویتامین B برای تأمین انرژی سلولی و افزایش سرعت متابولیسم بدن لازم است و فولات به عنوان بازسازی کننده DNA شناخته میشود. در صورتی که سلول شما در اثر حمله رادیکالهای آزاد آسیب دیده باشد، فولات است که میتواند درمان اصلی آن باشد. فندق علاوه بر موارد گفته شده، منبع غنی برای منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای افزایش قدرت جسمانی و سلامتی است. فندق را میتواند به عنوان یک میان وعده یا در ترکیب با دیگر آجیلها میل کنید.
برگه زردآلو
زرد الو خشک شده دارای مقادیر متوسطی فیبر به همراه قندهای لازم برای بدن در کنار انواع ویتامینها از جمله ویتامین ای است. فیبر موجود در زردآلو خشک به تنظیم کلسترول خون و هضم آسان غذا کمک میکند. ویتامین ای در برگههای زردآلو برای سلامتی پوست و مو کاملاً مفید است. میتوانید خشک شده زردآلو را به مانند قیسی در خورشت یا خام آن را میل کنید. اگر قند خون دارید در خوردن برگههای هر میوهای باید دقت و احتیاط کنید. چرا که خشک شده میوهها، بیشتر از میوه تازه دارای قند هستند و موجب افزایش انسولین بدن میشوند.
- ۹۸/۱۲/۲۵