خاکشی - نام عمومی: Flixweed - نام علمی Descurainia sophia ، که با نام خاکشیر نیز شناخته میشود، گیاهی یکساله یا دوساله از تیره شب بویان است. خاکشی در دشت و کوهستان میروید و بلندی ساقه آن تا یک متر نیز میرسد. پائین گیاه کرک دارست در حالیکه بالای آن بدون کرک میباشد. تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولاً به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری برنگ قرمز تیره میباشد.
روزهای گرم سال را میتوان با نوشیدن چند لیوان شربت خاکشیر، بر گرمازدگی غلبه کرد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه شربت خاکشیر را به شما آموزش داد. با جیمیتو همراه باشید.
مواد لازم
- 3 پیمانه آب
- 100 گرم شکر
- 1 پیمانه گلاب
- 1 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
- ¼ قاشق چای خوری هل ساییده شده
- خاکشیر شسته شده به مقدار لازم
دستور العمل
- نحوه شستن خاکشیر برای تهیه شربت بسیار مهم است و باید به خوبی سنگریزه و خس و خاشاک را از آن جدا کرد.
- اول خاکشیر را در ظرفی بزرگ برزید. مقداری آب در ظرف بریزید تا کمی بالاتر از سطح خاکشیر را بپوشاند.
- اگر خس و خاشاکی روی سطح آب آمد با صافی آن را بگیرید.
- اجازه دهید خاکشیر یک یا دو ساعت خیس بخورد.
- پس از این مدت خاکشیر را به آرامی از ظرفی به ظرف دیگر منتقل کنید.
- دقت کنید کف ظرف ممکن است شن و سنگ ریزه جمع شده باشد پس مواد کف ظرف را به خوبی برسی کنید و اگر سنگی در آن بود آن را دور بریزید.
- این کار را 2 یا 3 مرتبه انجام دهید تا خیالتان از تمیز بودن خاکشیر راحت شود.
- شکر و هل را با آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر به خوبی در آب حل شود.
- گلاب و آب لیمو را به مخلوط آب و شکر بیفزایید و اجازه دهید سرد شود.
- مایه شربت را در ظرف مورد نظر بریزید و خاک شیر را بیفزایید. در صورت تمایل تکههای یخ در ظرف بیندازید.
- ۹۸/۱۱/۲۸