پاناکوتا (انگلیسی: Panna cotta) یک نوع دسر ایتالیایی است که با خامه و ژلاتین در داخل قالب تهیه می شود. این دسر با رام (نوشیدنی)، قهوه، وانیل و دیگر انواع افزودنی ها طعم داده می شود. واژه پاناکوتا در زبان ایتالیایی به معنی خامه پخته شده است.
مواد لازم
- 1 پیمانه شیر
- 1 پیمانه خامه صبحانه
- ¼ قاشق چایخوری وانیل
- ⅔ پیمانه شکر دانه ریز
- میوه تازه برای تزیین
- 3 قاشق چایخوری پودر ژلاتین
دستور العمل
- شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید.
- بعد از اینکه کمی حرارت شیر بالا رفت (دقت کنید شیر نباید بجوشد)، پودر ژلاتین را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا ژلاتین کاملا در شیر حل شود.
- دقت کنید که در تمام مدت زمانی که ژلاتین را درون شیر حل میکنید، شیر نباید بجوشد.
- در ظرفی دیگر شکر را به خامه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- ترکیب خامه و شکر را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود و وانیل را هم اضافه کنید.
- مخلوط خامه و شیر را از روی حرارت بردارید، برای چند دقیقه باز هم هم بزنید تا کمی از حرارت بیوفتد و سپس درون ظرفهای مورد نظر بریزید. اگر احساس میکنید ژلاتین کاملا درون شیر حل نشده، ابتدا مایع را از صافی بگذرانید.
- ظرفهای پاناکوتا را برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.
- هنگام سرو پاناکوتا را با انواع میوههای تازه و سس شکلات تزیین کنید.
- ۹۸/۱۱/۲۷