آشپزی و خواص خوراکی‌ها

بهترین دستور پخت و خواص خوراکی‌ها

آشپزی و خواص خوراکی‌ها

بهترین دستور پخت و خواص خوراکی‌ها

  • ۱
  • ۰

شلغم نوعی سبزی ریشه‌ای است به رنگ سبز و سفید یا بنفش و با برگ‌هایی ناصاف و بریدگی‌های زیاد. ریشهٔ آن غدّه‌ای و به شکل‌های گرد یا دراز به رنگ سفید با لکه‌های بنفش می‌باشد. شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی‌اش ارزنده‌است، بلکه از حیث سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی‌های مهم شمرده می‌شود. شلغم در خانواده سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم برگ و خردل قرار می‌گیرد.

 

خواص شلغم برای سرماخوردگی

 

خواص ضد میکروبی شلغم

خواص شد میکروبی شلغم را بیشتر مردم می‌دانند اما به آن باور ندارند. مهم‌ترین کاربرد شلغم برای درمان سرماخوردگی است اما خواص شلغم بیش از این می‌تواند باشد. بر اساس مطالعاتی که روی شلغم انجام شده است این گیاه قادر است در درمان سرطان پروستات هم مؤثر عمل کند.

علاوه بر خواص ضد میکروبی، شلغم می‌تواند در کاهش انواع باکتری‌ها، قارچ‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا نیز مؤثر باشد. لذا شکی نیست که شما باید بتوانید شلغم را در وعده‌های غذایی خود جای دهید و از آن برای رسیدن به سلامتی خود استفاده کنید.

 

خاصیت شلغم برای سرماخوردگی با ترکیب شلغم و عسل

عسل و شلغم دو آنتی اکسیدان قوی هستن که ترکیب این دو برای درمان سرماخوردگی بسیار مؤثره. برای استفاده ی مفید و موثر از شلغم خام بهتره تا بعد از جدا کردن ریشه و ساقه با ایجاد حفره نسبتا عمیقی مقداری عسل داخل شلغم بریزید و پس از به آب افتادن اون رو بنوشید و بوته ی شیرین و خوش طعم اون رو با غذا یا بشکل پخته مصرف کنید.

 

سوپ یا آش شلغم به همراه سایر مخلفاتی که در پخت انواع سوپ ها یا آش استفاده میشه در درمان سرماخوردگی بسیار مفیده همچنین برای باز شدن مجاری تنفسی و پاکسازی سینوس ها بخور شلغم مؤثر و مفید خواهد بود. همچنین اگر با بوی شلغم پخته مشکلی ندارید میتونید از شلغم آب پز شده به همراه مقداری نمک برای درمان سرماخوردگی استفاده کنین یا به کمک دستگاه آب میوه گیری از شلغم نوشیدنی تهیه کنید و برای درمان سرماخوردگی مصرف کنید همچنین غرغره کردن آب شلغم برای درمان گلودرد هم مفید خواهد بود.

 

بهترین روش مصرف شلغم

بهترین شیوه برای تهیه شلغـم که ویتامین و خواص درمانی آن حفظ شود بخارپز کردن شلغـم است. در این شرایط تمام خواص درمانی شلغـم حفظ می‌شود. در حقیقت این روش در مقایسه با آب پز شدن شلغـم بهتر است زیرا هنگام آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغـم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان می‌شود از شلغـم خارج می‌شود.

 

عوارض مصرف شلغم

ظاهراً شلغـم دارای عوارض عمومی نیست و فقط در برخی موارد به واسطه داشتن فیبر و سفتی می‌تواند موجب بروز مشکلات گوارشی شود. از این رو اگر شما معده حساسی دارید از خوردن زیاد شلغـم پرهیز کنید.

با فرارسیدن فصل سرما خوردن شلغـم را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید تا در معرض خطر سرماخوردگی کمتری باشید. سالم و تندرست بمانید.

  • ۹۸/۱۰/۲۵
  • حامد فردوسی پور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی