چغندر قبل از اینکه به عنوان ماده غذایی مورد استفاده قرار بگیرد، مصارف دارویی داشته است. سپس بر اساس رنگ قرمز و فریبنده به غذاها اضافه شد تا رنگ و بوی بهتری به آنها بدهد. این ماده غذایی برای اولین بار در حدود ۴ هزار سال قبل در منطقه مدیترانه یافت و پس از آن وارد غذاهای چینی شده است. محبوبیت این غذا با ورودش به امریکا بیشتر شد تا جایی که امروز در سراسر دنیا خوردن آن به عنوان بخشی از سالاد یا پیش غذا معمول و مشهور است. در ادامه به خواص چغندر اشاره خواهیم کرد.
خواص چغندر بر سلامتی
چغندر یا لبو خواص درمانی فراوانی از قبیل مبارزه با پوکی استخوان، درمان کم خونی، درمان یبوست، کاهش سرعت رشد تومورهای مختلف در بدن، بهبود سلامت روحی و روانی، مبارزه با دیابت، بارداری سالمتر، کاهش کلسترول بد، بهبود سطح انرژی بدن و همچنین تضمین سلامت کبد دارد.
چغندر بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان تغذیه به عنوان یک ماده غذایی کامل شناخته میشود. چغندر بر اساس یافتههای محققان درمان سوء هاضمه تا سلامتی کبد و سرخ رنگ بودن این گیاه عامل اصلی بسیاری از خواص آن است. شما میتوانید از لبو به عنوان ضدعفونی کننده بدن نیز استفاده کنید. به واسطه داشتن آهن کافی در خود، چغندر عاملی برای مبارزه با کم خونی نیز محسوب میشود. چغندر را به عنوان افزودنی به سالاد یا به عنوان تنقلات در طول روز میتوانید میل کنید و از خواص چغندر لذت ببرید.
کاهش پوکی استخوان
بدن شما برای جذب کلسیم کافی نیاز به ترکیبات دیگر در کنار خود کلسیم دارد که از جمله آنها ویتامینها و مواد مغذی به مانند سیلیس است. شما سیلیس مورد نیاز بدن خود را میتوانید با استفاده از خوردن چغندر به همراه سایر مواد مغذی دریافت کنید. دریافت کلسیم کافی، دندان و استخوانهای شما را قویتر کرده و از بروز بیماریهای شایع در دوران پیری به مانند پوکی استخوان جلوگیری میکند.
پوکی استخوان در اثر کاهش تراکم کلسیم و املاح در استخوانها به وجود میآید و در اثر بروز آن، شکستگیها به سختی ترمیم و به راحتی دوباره میشکنند. متخصصان اعلام کردهاند برای داشتن استخوانهای سالمتر در دوران کهنسالی، هر روز یک لیوان آب میوه مصرف نمایید. میتوانید در کنار آب میوه از چغندر به عنوان عامل بهبود جذب کلسیم استفاده کنید.
خواص چغندر در سلامت قلب
زندگی انسان و کیفیت آن به مقدار زیادی وابسته به سلامت قلب است. از این رو شما باید تلاش کنید که سلامت قلب خودتان را در طول زندگی با خوردن مواد غذایی سالم تأمین کنید. یکی از خواص چغندر که به شما کمک میکند زندگی سالمتر داشته باشید، خاصیت آن در بهبود سلامت قلب است.
خواص چغندر برای سلامت قلب برگرفته از وجود نیترات کافی در آن است که باعث میشود فشار خون کاهش پیدا کند و این عامل به تنهایی میتواند سکتههای قلبی را کاهش دهد. همچنین محققان با بررسی افرادی که در طول هفته فقط یکبار از آب لبو، چغندر پخته شده استفاده کردند به این نتیجه رسیدند که میزان ثبات فشار خون در این افراد بسیار قابل قبولتر از افراد دیگر بوده است.
همچنین مطالعات دیگری در مورد خواص چغندر انجام شده است که نشان میدهد این ماده غذایی دارای عواملی است که به شدت خطر انسداد عروق خونی را کاهش و از بروز سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری میکند. پس چرا شما از خواص چغندر که در فصل سرد میتواند یکی از میان وعده یا پیشغذاها باشد، غافل هستید؟
خواص چغندر در سلامتی مغزی
در مورد خواص چغندر نباید تأثیر آن روی سلامتی مغز را فراموش کرد. بر اساس مطالعات انجام شده مشخص شده است که یکی از خواص چغندر افزایش اکسیژنرسانی به قشر حرکتی اولیه در مغز است. اگر با این قشر آشنایی ندارید باید بگوییم که بیشتر سکتههای مغزی و همچنین مشکلات مغز از جمله زوال عقل و بروز آلزایمر مربوط به این قشر خاص از مغز است.
تحقیقات زیادی در مورد خواص چغندر برای تأمین سلامتی مغز انجام شده است که در بسیاری از آنها مشاهده شده است عملکرد مغز افراد مسن با مصرف کردن آب چغندر یا لبو به مقدار زیادی شبیه به مغز افراد جوان میشود. لذا بر اساس گفتههای پیشین، به واسطه وجود نیترات در چغندر، اکسید نیترات تشکیل شده از آن به سلولهای مغزی کمک میکند تا ارتباط قویتری با هم همانند زمانی که جوانتر بودند داشته باشند. لذا شما با آگاهی داشتن از خواص چغندر و مصرف کردن آن به مقدار زیادی خواهید توانست بر مشکل بزرگ آلزایمر غلبه کنید.
- ۹۹/۰۱/۱۴