حلیم بادمجان یکی از غذاهای مشهور ایرانی است که در شهرهایی مانند: کرمان، اصفهان و شیراز بیشتر تهیه میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه حلیم بادمجان را به یک صورت آموزش دهیم.
مواد لازم
- 10 تا 12 عدد بادمجان قلمی
- 1 کیلوگرم گوشت سر دست گوسفند یا گوساله
- 500 گرم لوبیای سفید
- 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
- 2 فنجان کشک
- روغن
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
- گوشت و لوبیا و پیاز داغ را با 3 تا 4 لیوان آب میپزیم.
- بادمجانها را پوست کنده و سر آنها را میگیریم و کمی نمک میزنیم.
- با روغن در حرارت کم سرخ میکنیم.
- سپس بادمجانها، گوشت و لوبیا را خوب میکوبیم و مخلوط میکنیم.
- 2 تا 3 لیوان آب و هر مقدار آب گوشتی که داریم داخل گوشت و بادمجان میریزیم و ظرف را روی حرارت میگذاریم.
- گاهی آن را هم میزنیم تا حلیم کاملا جا افتاده شده و کش پیدا کند.
- هنگامی که آب آن تمام شده و غلیظ شد ظرف را از روی حرارت بر میداریم و با کشک مخلوط میکنیم و در ظرف میکشیم.
- روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ و گردوی تازه پوست کنده تزیین میکنیم.
- ممکن است مقداری هم گردوی تازه در ظرف جداگانه با حلیم بادمجان سر میز سرو کنیم.
- در صورتی که فصل گردوی تازه نباشد، ممکن است مقداری گردو خشک را شب قبل در آب سرد خیس کنید و همراه غذا سرو کنید.
- میتوانید به جای لوبیا سفید از عدس استفاده کنید که در اینصورت 500 گرم عدس نیاز خواهد بود.
- ۹۹/۰۱/۱۳