عدس پلو یکی از انواع پلو در آشپزی ایرانی است که به گونههای مختلفی تهیه میشود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه عدس پلو را به شما آموزش دهیم؛ پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
عدس پلو چیست؟
عدس پلو یکی از انواع پلو در آشپزی ایرانی است که به گونههای مختلفی تهیه میشود. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا عدس و برنج است اما برای تزئین میتوان از کشمش و خرما و یا گوشت چرخ کرده و یا حتی مرغ استفاده کرد. اما در ادامه بهترین روش پخت این پلوی خوشمزه ایرانی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- 3 پیمانه برنج
- ¾ پیمانه عدس
- 200 گرم کشمش
- 3 قاشق غذاخوری پیاز سرخ شده
- 10 عدد خرما
- 1 قاشق چایخوری زعفران
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 6 عدد فیله مرغ پخته
- 1 عدد پیاز
- روغن
- نمک، فلفل و زردچوبه
دستور العمل
- برنج را چند ساعت قبل خیس کنید و نمک بزنید.
- عدس را 1 ساعت خیس کنید و سپس بپزید، مراقب باشید عدس له نشود.
- برنج را بجوشانید و در آخر، عدس را به آن اضافه کنید و آبکش کنید.
- یک چهارم لیوان روغن مایع را با سه چهارم لیون آب گرم مخلوط کنید و روی برنج بریزید و برنج و عدس را دم کنید.
- عدس پلو را میتوانید ساده و بدون مواد اضافه همراه با ترشی نیز سرو کرد.
- اضافه کردن عدس پخته به برنج برای آن است که نشاسته اطراف عدس در آب حل شود و باعث چسبندگی برنج و تیره شدن رنگ آن نشود.
- در انتها بعد از اینکه عدس پلو را در دیس کشیدید، در کنار آن مرغ شده (فیله سرخ شده) به همراه گوشت سرخ شده و کشمش را برای تزئین در اطراف دیس قرار دهید.
- میتوانید عدس پلو را با کشمش سرخ شده پلویی به تنهایی یا همراه با گوشت سرو کنید.
- میتوانید از خلال بادام و پسته نیز برای تزئین غذا استفاده کنید.
- ۹۹/۰۱/۱۲