خورشت فسنجان که به میتواند به صورت ترش و یا شیرین تهیه شود، معمولا با گوشت مرغ تهیه میشود، البته میتوان از گوشت قلقلی هم برای تهیه آن استفاده کرد. طعم گردو و رب انار به این خورشت مزهای فوقالعاده میدهد در این مقاله طرز تهیه فسنجان را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
خورشت فسنجان چیست؟
خورشت فسنجان که به میتواند به صورت ترش و یا شیرین تهیه شود، معمولا با گوشت مرغ تهیه میشود، البته میتوان از گوشت قلقلی هم برای تهیه آن استفاده کرد. همچنین گردو و رب انار سایر مواد تشکیل دهنده این خورشت به حساب میآیند. فسنجان غذای سنتی مردم گیلان است و معمولا با گوشت اردک آن را میپزند.
مواد لازم
- 1 عدد مرغ
- 500 گرم گردو چرخ کرده
- 4 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
- 5 قاشق سوپخوری رب انار
- شکر
- نمک، زردچوبه، زعفران
دستور العمل
- ابتدا مرغ را با پیاز و دو سه لیوان آب و کمی نمک میگذاریم نیم پز شود. در مرحله بعد گردوی چرخ کرده را به مخلوط اضافه میکنیم و حرارت را ملایم میکنیم.
- سپس آب انار یا رب انار را اضافه کرده و اجازه میدهیم خورشت آهسته بجوشد تا مرغ کاملا بپزد و خورشت جا بیفتد. در صورت ترش بودن خورشت کمی شکر اضافه میکنیم.
- خورشت فسنجان باید بعد از آماده شدن کاملا به روغن بیفتد و آب نداشته باشد. همچنین در صورتی که مرغ پخته شد و خورشت جا نیفتاد مرغ را خارج کرده و موقع کشیدن داخل خوش قرار میدهیم.
- توضیح آنکه معمولا چاشنی فسنجان آب انار یا رب انار است ولی ممکن است به جای آنها کمی آبلیمو و شکر و زعفران ساییده مصرف کرد.
- در خورشت فسنجان آلو نیز میتوان ریخت. و خورشت فسنجان را با مرغابی نیز میتوان تهیه کرد. در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر میریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولانیتر بجوشد تا روغن بیفتد.
- ۹۹/۰۱/۱۱