از جمله غلات مهم ذرت، است که ابتدا در قاره امریکا و سپس در تمام دنیا کشت و برداشت میشود. خواص ذرت شامل کنترل بیماری دیابت و جلوگیری از بیماریهای قلبی، کاهش فشار خون و همچنین کاهش نقص لوله عصبی در زمان رشد جنین است. این دانههای طلایی یکی از محبوبترین غلات شناخته شده در جهان و غذای اصلی برخی از کشورها است.
ذرت دارای فراوردههای غذایی فراوانی است که از جمله آنها آرد ذرت و شربت ذرت است. آرد ذرت از آرد کردن درت زرد یا سفید به دست میآید و در صورتی که پوست و نطفه آن جدا باشد باید آرد با یا مواد مغذی دیگر به مانند آهن، کلسیم، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین تقویت کرد. آرد ذرت را نمیتوان به مدت زیاد نگهداری کرد چرا که روغن درون آن میتواند باعث فساد شود.
شربت ذرت، مادهای است که از نشاستهٔ ذرت تهیه میشود و بهعنوان حجم دهنده و شیرینکننده در مواد غذایی تجاری و بسیاری از صنایع از جمله، صنعت نفت کاربردهای فراوانی دارد. به گفتهٔ پژوهشگران مصرف آن در انسان ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. در ادامه به خواص ذرت اشاره خواهیم کرد.
عامل پیشگیری از هموروئید
هموروئید بیماری است که بیشتر با عنوان بواسیر شناخته میشود و مشکلات گوارشی در دفع به وجود میآورد. ذُرت به واسطه داشتن محتویات فیبر فراوان در خود میتواند از بروز مشکلات گوارشی به مانند یبوست و هموروئید به میزان زیادی جلوگیری کند. همچنین ذرت، به عنوان یک دانه کامل از بروز سرطانهای خاصی همانند سرطان روده بزرگ نیز پیشگیری میکند.
رشد متعادل بدن
یکی از خواص ذرت این است که غنی از ویتامین B، مخصوصاً نیاسین و تیامین است. تیامین حافظ سلولهای عصبی و برای عملکرد صحیح سلولهای عصبی وجود آن کاملاً ضروری است. کمبود نیاسین باعث بروز بیماری به نام پلاگرا میشود. این بیماری پوستی در مناطقی که مردم آن از سوءهاضمه رنج میبرند شایع است. مهمترین دلیلی که برای بروز پلاگرا کشف شده استفاده از ذُرت پخته به جای گوشت است. ذرت پخته حجم خیلی کمی نیاسین در خود دارد و فرد با گذشت زمان دچار پلاگرا میشود.
ذرت، علاوه بر موارد گفته شده، منبع خوبی برای پتوتنیک اسید که ویتامین ضروری برای انجام متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربیها در بدن هست. اسیدفولیک در ذرت میتواند باعث رشد صحیح لوله عصبی در نوزادان شود؛ بنابراین مصرف ذرت در دوران بارداری خالی از لطف نیست. دانههای ذرت همچنین ویتامین E لازم برای تأمین خاصیت آنتی اکسیدانی در سلولهای بدن را در خود جمع کرده است.
کاهش کلسترول با خواص ذرت
یکی دیگر از مهمترین خواص سلامتی ذرت که باید در مورد ان اطلاع داشته باشید، کمک به کاهش کلسترول خون است. بر اساس نتایج انجام شده روی ذرت، مصرف کردن روغن استخراج شده از دانههای ذرت، میزان کلسترول مضر خون را کاهش میدهند.
اما این اتفاق چطور ممکن است رخ دهد؟ زمانی که بدن شما روغن حاصل از ذرت را دریافت میکند، میزان کلسترول مضر ان بر اساس واکنشهای طبیعی که در بدن رخ میدهد کاهش پیدا میکند و این به معنی افزایش یافتن مقدار کلسترول مفید در بدن هم میتواند باشد. جالب است بدانید که کلسترول مضر عامل بروز بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی است.
- ۹۹/۰۱/۰۴