نخود فرنگی با نام علمی Pisum sativum شناخته میشود که تشکیل شده از دانههای سبز رنگ بذری پوشیده شده در داخل پوشش است. این دانههای به نسبت دیگر دانههای موجود در حبوبات از گوشت بیشتری تشکیل شدهاند. به لحاظ ساختاری دانههای نخود فرنگی جزئی از حبوبات است. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد نخود فرنگی از سالها قبل مورد استفاده انسان بوده است و امروز در سراسر دنیا این دانههای سبز رنگ پرخاصیت در غذاهای مختلف دیده میشود.
در ادامه مطلب به شما خواص شگفت انگیزی از نخود فرنگی خواهیم گفت که مسلماً تعجب شما را به دنبال دارد. قبل از هر چیز باید بدانید که نخود فرنگی به صورت خام خواص بهتری نسبت به نخود فرنگی پخته شده و حرارت دیده دارد اما متأسفانه معده انسان قادر به هضم این ماده به صورت خام نیست و میبایست آن را به صورت پخته میل کنید. از این رو به شما پیشنهاد میدهیم نخود فرنگی را به صورت آب پز بخورید تا خواص بیشتری از آن به دست آورید. در ادامه در مورد خواص نخود فرنگی بیشتر برایتان خواهیم گفت.
ضدالتهاب قوی
نخود سبز بر خلاف تصور بسیاری از مردم که آن را دانهای نشاستهای میدانند، دارای مقادیر زیادی ترکیبات ضدالتهابی است. نخود سبز در گذر تغییراتی که در طول سالیان تکامل خود داشته است، قادر شده مقادیر زیادی ترکیب ضدالتهابی به نام کاچین را در خود تولید کند. کاچین ترکیبی است که در چای سبز نیز وجود دارد و باعث فروکش کردن التهاب در نواحی مختلف بدن میشود.
التهاب در بدن باعث بروز بیماریهای مختلفی از جمله بیماری قلبی عروقی، درد در مفاصل، آرتروز و بسیاری از مشکلات دیگر میشود. شما میبایست قبل از اینکه دچار التهاب شوید، با آن مقابله کنید و از بروزش جلوگیری کنید. التهاب در قسمتهای مختلف بدن با گذشت زمان وخیمتر و شدیدتر میشود و زمانی فرامیرسد که درمان آن غیرممکن میگردد.
خواص نخود فرنگی برای دیابت
مطالعات علمی انجام شده بر روی نخود فرنگی نشان میدهد که استفاده کردن از این ماده غذایی میتواند باعث کمک به افراد دیابتی شود. بر اساس آخرین مطالعات، نخود فرنگی دارای شاخص گلوکز پایینی است. این شاخص برای بیماران دیابتی از اهمیت به سزایی برخوردار است. زمانی که بدن شما نتواند به مقدار کافی انسولین بعد از مصرف کردن گلوکز تأمین کند دچار دیابت خواهید شد.
برخی از مواد غذایی دارای شاخص گلوکز پایین هستند به این معنی که مدت زمان لازم برای هضم قند آنها بالا است و بدن میتواند تا آن مدت، مقدار کافی انسولین ترشح کند. به این ترتیب یکی از خواص نخود فرنگی میتواند جایگزین شدن آن با دیگر مواد غذایی در رژیم افراد دیابتی باشد.
افرادی که از دیابت رنج میبرند به راحتی و بدون هیچ نگرانی قادر خواهند بود تا نخود فرنگی و برخی از حبوبات را در غذاهای خود استفاده کنند. خوراکیهایی همانند نخود فرنگی با شاخص گلوکز پایین دارای مقدار زیادی مواد مغذی است که نیاز بدن افراد دیابتی را تأمین میکند.
از این رو، استفاده کردن زیاد از نخود فرنگی و سایر مواد غذایی با شاخص گلوکز پایین با در نظر گرفتن توصیههای پزشک معالج هیچ مشکلی برای بیماران دیابتی به وجود نمیآورد. همچنین فیبر موجود در نخود فرنگی از یک سو به شما کمک خواهد کرد تا جذب گلوکز و نشاسته در بدن کاهش پیدا کند.
کاهش اشتها
یکی از خواص نخود فرنگی این است که دوست افرادی است که رژیم غذایی مخصوص لاغری پیش گرفتهاند. نخود فرنگی مقادیر زیادی فیبر در خود دارد که میتواند باعث کاهش میل به خوردن غذا در فواصل بین وعدههای اصلی غذایی شود. از طرف دیگر وجود فیبرهای غذایی به کنترل قند خون و جذب آهسته آن در بدن کمک میکند. یکی از دلایل گرسنگی بعد از غذا افزایش ناگهانی قند خون است که با وجود فیبرهای کافی در نخود سبز، مصرف آن به عنوان کنار غذا، جذب قند را کندتر و افزایش سطح آن را به تدریج بروز میدهد. از این رو است که شما با خوردن مواد فیبری به مانند نخود فرنگی احساس گرسنگی کمتری ما بین وعدههای غذایی خواهید داشت.
- ۹۹/۰۱/۰۲