در حالت عادی بدن شما از قندها به عنوان تأمین کننده انرژی استفاده میکند؛ اما اگر شما قند کمی به بدن و سلولهای خود برسانید، بدن شما روش تأمین انرژی خود را تغییر و رو به سوی مصرف چربیها خواهد گذاشت. با گذشت زمان کافی شما لاغرتر خواهید شد. از این رژیم غذایی کتوژنیک یکی از چندین رژیم مخصوص لاغری بدون داشتن محدودیتهای فراوان است.
شواهدی در دسترس است که نشان میدهد رژیم کتوژنیک علاوه بر لاغری، در درمان صرعهای ناگهانی کودکان نیز مؤثر است. رژیم غذایی کتوژنیک در کنار فوایدی که دارد مشکلاتی از جمله یبوست به دنبال دارد که بیشتر افراد از آن گلهمند هستند. دسر به عنوان بخشی از غذاهای روزانه، به شما انرژی کافی و لذت لازم بعد از خوردن غذاها را میدهد؛ اما داشتن دسر بدون شکر تقریباً بیمعنی است.
رژیم غذایی کتوژنیک، نوعی رژیم غذایی است که در آن میزان مصرف چربی افزایش و مصرف قند محدود میشود.
شکر ماده ممنوعه در رژیم کتوژنیک است. از این رو شما برای داشتن دسر در رژیم کتوزنیک میبایست از مواد دیگر استفاده کنید. خوشبختانه دسرهای مختلفی بر اساس موادی به غیر از نشاسته و شکر وجود دارد که میتوانید جایگزین کیک و شیرینیهای دسر کنید.
ما به شما طرز تهیه چند دسر رژیمی مخصوص رژیم کتوژنیک را آموزش خواهیم داد و امیدوار هستیم که با مطالعه در مورد رژیم کتوژنیک و استفاده از این رژیم و دسرهایی که امروز آموزش خواهید دید، بتوانید وزن خودتان را کاهش و بیش از قبل زندگی سالمتر داشته باشید.
چیز کیک توتفرنگی و لیمو
مدت آمادهسازی: ۱۵ دقیقه، مدت پخت: ۱۵ دقیقه، سرو برای ۲ نفر
مواد مورد نیاز این دسر خوشمزه
- ۲ عدد توتفرنگی بزرگ
- ۱۰۰ گرم پنیر خامهای
- ¾ پیمانه خامه هم زده شده
- ½ پیمانه شیرین برگ یا استویا (هر شیرینکننده گیاهی)
- ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
- ۲ قاشق پودر پوست لیمو
طرز تهیه این دسر رژیمی
پنیر خامهای، خامه هم زده و استویا را هم بزنید. به مخلوط به دست آمده پودر پوست لیمو و آب لیمو را اضافه کنید و به وسیله همزن مواد را کاملاً ترکیب کنید. توتفرنگیها را تکه تکه کنید. مقداری از ترکیب هم زده شده را داخل کاسه یا ظرف شیشهای اضافه کنید. تکههای توتفرنگی را داخل کاسه قرار دهید. مخلوط خامه و ترکیب هم زده شده را روی لایه توتفرنگی اضافه کنید و این کار را تا لبه کاسه یا ظرف خود ادامه دهید. دسر خودتان را میتوانید به وسیله تکههای توت فرنگی، لیمو و پوست لیمو تزئین کنید.
کیک وانیلی کتوژنیک
مدت آمادهسازی: ۱۵ دقیقه، مدت پخت: ۵۰ دقیقه، سرو برای ۵ نفر
مواد مورد نیاز این دسر خوشمزه
- ۲ پیمانه آرد بادام
- ۲ عدد تخممرغ
- ۰٫۵ گرم پنیر خامهای
- ½ پیمانه کره
- ۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر
- ۱ قاشق چایخوری وانیل
- ۱ پیمانه خامهترش
- ۱ پیمانه اریتریتول
- مقداری زغالاخته
- برگ نعنا برای طعم دهی
- مقداری استویا برای تزئین
طرز تهیه این دسر رژیمی
فر یا اون خود را روشن و دمای آن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا فر گرم شود. قالب کیک خود را با روغن برای جلوگیری از چسبیدن کیک خیس کنید. برای مدت ۱۰ تا ۲۰ ثانیه، مخلوط پنیر خامهای و کره را در ماکروویو قرار دهید تا گرم شوند. وانیل، خامهترش و اریتریتول را ترکیب و هم بزنید تا ترکیبی یک دست درست شود. این مخلوط را کنار بگذارید. در یک کاسه دیگر آرد و بکینگ پودر را هم بزنید تا در هم ترکیب یک دست تولید کنند. تخممرغ را در ظرف حاوی وانیل، خامهترش و اریتریتول اضافه کنید و هم بزنید. پس از مخلوط شدن، محتویات این کاسه را در کاسه آرد و بکینگ پودر اضافه کنید. با استفاده از همزن دستی ترکیب کاسه را یک دست کنید. خمیر را در قالب دلخواه خود که قبلاً روغن زدهاید، بریزید. قالب را به مدت ۵۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از پختن، میتوانید دسر خود را با استویا و زغالاخته تزئین کنید و برای طعم دهندگی از برگهای نعنا استفاده کنید.
کوکی نمک دریایی
مدت آمادهسازی: ۱۵ دقیقه، مدت پخت: ۱۵ دقیقه، سرو برای ۳ نفر
مواد مورد نیاز این دسر خوشمزه
- ۲ عدد تخممرغ
- ¾ پیمانه روغن نارگیل
- ۲ پیمانه آرد بادام
- ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- ۳/۴ پیمانه استویا
- ½ قاشق غذاخوری بکینگ پودر
- ¼ قاشق غذاخوری کرم خامهای تارتار
- ½ قاشق غذاخوری نمک
- ۱ قاشق غذاخوری عصاره وانیل
- نمک دریایی
طرز تهیه این دسر رژیمی
دمای اون یا فر خودتان را به ۲۰۰ درجه سانتیگراد برسانید. سینی فر را با استفاده از کاغذ روغنی بپوشانید. در یک کاسه، تخممرغ، عصاره وانیل، روغن نارگیل را اضافه کنید. با استفاده از هم زن، ترکیب یک دست درست کنید. کرم خامهای تارتار، نمک، بکینگ پودر، پودر کاکائو و استویا را در مرحله بعدی اضافه و دوباره هم بزنید. آرد بادام را به ترکیب یک دست به دست آمده اضافه و با استفاده از هم زن مخلوط کنید. مقداری از این ترکیب به دست آمده را توسط قاشق بردارید و روی کاغذ روغنی قرار دهید. با استفاده از قاشق آن را کمی صاف و پهن کنید تا در مدتزمان پختن کاملاً برشته شوند. پودر نمک دریای را روی آنها بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ قرار دهید. پس از مدتزمان تعین شده، آنها را از فر خارج کنید. اجازه دهید کاملاً خنک شوند. کوکیهای پخته شده را از کاغذ روغنی جدا کنید و آنها را به عنوان دسر لاغری میل کنید.
- ۹۸/۱۲/۲۵