فصل پاییز کم کم از راه میرسد و با تمام زیباییهایی که دارد، بیماریهایی را نیز با خود به همراه میآورد. خوردن بعضی از مواد غذایی میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن ما کمک کند تا به این بیماریها دچار نشویم. بنابراین اگر شما هم به دنبال کشف راههایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود و جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان هستید، قدم اول سر زدن به میوه فروشی محل زندگیتان است. سعی کنید این ۱۵ ماده غذایی که مقاله امروز برایتان مینویسیم را در برنامه غذایی خود جای بدهید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت بشود.
فلفل دلمهای قرمز
اگر تصور میکنید که مرکبات در بین تمام میوهها و سبزیجات، بیشترین مقدار ویتامین C را دارند، سخت در اشتباه هستید. هر ۳۰ گرم از فلفل دلمهای قرمز تقریبا دو برابر هر گرم از مرکبات ویتامین C دارد. علاوه بر این، فلفل دلمهای قرمز یکی از منابع غنی از بتاکاروتن است. مصرف بتاکاروتن برای حفظ سلامت پوست و چشمان ما بسیار مفید است. این به این معناست که مصرف ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، میتواند به حفظ سلامت پوست ما نیز کمک بکند.
سیر
سیر تقریبا برای درست کردن غذا در اکثر نقاط جهان مورد استفاده قرار میگیرد. اضافه کردن سیر به غذا علاوه بر اینکه طعم غذا را جذابتر میکند، برای حفظ سلامت بدن ما نیز ضروری است. سالها پیش اجداد ما به قابلیت سیر برای مبارزه با انواع عفونتها پی برده بودند و در حال حاضر نیز بر اساس تحقیقات علمی انجام شده توسط دانشگاههای مختلف، مصرف سیر میتواند سرعت فرآیند سخت شدن جداره رگهای ما را کاهش داده، و فشار خون ما را نیز پایین بیاورد. اینطور به نظر میرسد که توانایی سیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن ما به دلیل داشتن مقادیر زیادی از ترکیبات حاوی گوگرد، ازجمله آلیسین است.
بادام
وقتی صحبت از مبارزه و جلوگیری از سرماخوردگی به میان میآید، نام ویتامین E بعد از ویتامین C قرار میگیرد. مصرف ویتامین E کلید داشتن یک سیستم ایمنی سالم و قوی است. یک نکته جالب در مورد ویتامین E این است که این ویتامین جزو ویتامینهای قابل حل در چربی است. این به این معناست که ویتامین E برای جذب شدن به طور کامل، نیاز به چربی دارد. مغزیاتی از جمله بادام شیرین، سرشار از ویتامینها هستند و چربیهای مفید و ضروری برای بدن ما را هم دارند. نصف فنجان بادام شیرین که حدودا برابر با ۴۶ عدد بادام کامل است، تقریبا ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن ما به ویتامین E را برطرف میکند.
تقویت سیستم ایمنی با زردچوبه
ممکن است که شما زردچوبه را به عنوان یکی از ترکیبات اصلی در بسیاری از ادویه های کاری بشناسید. اما این ماده غذایی تلخ و زرد رنگ، سالهاست که به عنوان یک ماده ضد التهاب قوی برای درمان رماتیسم مفصلی و آرتروز نیز مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، نتیجه تحقیقات علمی نشان داده است که مقدار مناسبی از کورکمین، که منجر به ایجاد رنگی زرد و خاص در زردچوبه میشود، میتواند آسیبهای عضلات که ناشی از ورزش کردن هستند را ترمیم کند.
چای سبز
هم چای سیاه و هم چای سبز حاوی مقادیری از فلاونوید هستند، که نوعی ماده آنتی اکسیدان است. اما چیزی که چای سبز را از چای سیاه متمایز میکند، مقادیری بالای اپیگالوکتشین گالات یا همان EGCG موجود در آن است که یک آنتی اکسیدان قوی دیگر به شمار میآید. این ماده نیز منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن ما میشود. در حالی که چای سبز به دلیل عبور نکردن از مراحل تخمیر، EGCG موجود در خود را حفظ میکند، فرآیند تخمیر در تولید چای سیاه میزان زیادی از EGCG موجود در آن را از بین میبرد.
- ۹۸/۱۲/۲۴