عسل ترکیبی طبیعی از شهد گیاهان و حاصل دسترنج زنبورهای عسل کارگر است. ویژگی مهمی که در عسل وجود دارد، دارا نبودن آب در آن است که از فساد آن جلوگیری میکند. از عسل به عنوان یک محافظ غذایی برای جلوگیری از فساد مواد دیگر نیز استفاده میشود. عسل زمانی محتوای غذایی خود را از دست میدهد که دمای آن تا ۶۰۰ درجه بالای صفر برسد. عسل را تنها ماده طبیعی میتوان دانست که هیچ وقت فاسد نمیشود.
خواص عسل در بهبود و درمان آلرژی
تئوری وجود دارد که نشان میدهد از آنجایی که عسل خود بخشی از گرده افشانی زنبور عسل است، میتواند باعث شود تا افراد آلرژی کمتری نسبت به گردههای داشته باشند و آلرژی به نسبت کمتری تجربه کنند. در همین خصوص مطالعات زیادی انجام شده است که روی گونه خاصی از گرده حتی تا ۹۰ درصد افراد، با مصرف کردن عسل حاصل از همان گل و گردهها، دیگر دچار آلرژی شدید نشدند.
عسل منبع غنی آنتی اکسیدان است
عسل خوب و با کیفیت که از دامنه طبیعت و گیاهان مرغوب تهیه شده باشد؛ یکی از خواص عسل داشتن آنتی اکسیدان فراوان است. آنتی اکسیدانها از جمله ترکیباتی هستند که میتوانند با رادیکالهای آزاد درون بدن مبارزه و بدن را از وجود آنها پاکسازی کنند. از جمله این آنتی اکسیدانها اسیدهای الی و ترکیبات فنلی به مانند فلاونوئیدها هستند. دانشمندان بر این باورند که وجود این ترکیبات در عسل میتواند باعث تقویت عضلات انسان شود.
خواص عسل در بهبود رفلاکس اسید معده
از آنجایی که عسل دارای مقدار زیادی انتی اکسیدان است و این انتی اکسیدان ها میتوانند با رادیکالهای آزاد بجنگند، شما میتوانید با استفاده از خواص عسل، رفلاکس معده را کاهش دهید؟ اما چرا؟
به این دلیل که بخش بزرگی از مشکلات معده به واسطه حمله رادیکالهای آزاد به سیستم گوارشی است. همچنین گفته شده است که شما میتوانید از خواص عسل در کنار درمانهای دارویی تجویز شده هم استفاده کنید. مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد خواص عسل موجب پوشش دهی مری و کاهش آسیبهای ناشی از برگشت اسید به مری میشود.
- ۹۸/۱۲/۱۷