زیتون پرورده شمال با رب انار، گردو، روغن زیتون، سبزی های محلی و …تهیه میشود. این چاشنی خوشمزه را با انواع غذا ایرانی و فرنگی میتوان سرو کرد. زیتون پرورد دارای خواص بسیار زیادی است که خوردن آن را به شما توصیه میکنیم.
مواد لازم
- 1 کیلوگرم زیتون بدون هسته (شوری و تلخی آن گرفته شده باشد)
- 200 گرم گردوی آسیاب شده
- 1 قاشق سوپخوری گلپر ساییده شده
- 1 دسته چوچاق
- 1 بوته سیر (به دلخواه)
- نمک به مقدار لازم
- ¼ لیوان آب انار شیرین
- 1.5 پیمانه آب انار ترش

دستور العمل
- چوچاق را خرد کنید. سپس آن را با گردو، گلپر، نمک، سیر رنده شده، آب انار ترش و شیرین مخلوط کنید تا تبدیل به سس شوند.
- زیتون را در سس ریخته، مخلوط کنید و در یخچال بگذارید. میتوانید پس از 24 ساعت (زیتون پرورده) آن را نوش جان کنید.
نکات مهم
اگر زیتون شور یا تلخ است، آنها را در آب قرا دهید و روزی چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی و شوریاش از بین برود. ممکن است این کار بین 2 تا 3 روز طول بکشد. در آخرین مرحله مقدار مناسبی نمک در آب زیتون بریزید تا مزهدار شود. بعد از 2 ساعت زیتون را در صافی بریزید تا آب آن برود و سپس در سس بخوابانید.
سیر را میتوانید با پوست حبه کرده، در ظرف در دار بریزید و در فریزر نگهداری کنید. برای هربار استفاده، به مقدار لازم بردارید، زیر شیر آب بگیرید تا پوست آن به راحتی کنده شود. سیر منجمد، نمیپوسد و خراب نمیشود. بوی نامطبوعی هم ندارد و طعم بهتری دارد.
- ۹۸/۱۲/۱۴