آبگوشت بزباش نوعی خوراک است که ویژگی آن سبزی موجود در آن است. بزباش شباهت زیادی به قورمه سبزی آبدار دارد. آبگوشت بزباش یکی از خوراکهای سنتی استان همدان و استان خراسان به شما میآید.
برای تهیه این آبگوشت اگر از گوشت بدون دنبه استفاده میکنید باید کمی دنبه جداگانه تهیه کنید و در این غذا به کار ببرید. مزه خوب آبگوشت بیشتر به خاطر چرب بودن این غذاست. البته چربی طبیعی مثل دبه طعم و مزهای فوقالعاده به غذا میدهد.
مواد لازم
- 500 گرم گوشت گوسفندی با استخوان
- 1 عدد پیاز
- 500 گرم سبزی (اسفناج، تره، جعفری. پاک کرده و خرد شده، تره بیشتر و اسفناج کمتر)
- 1 لیوان لوبیا چیتی و نخود خیس کرده (باهم)
- روغن برای سرخ کردن
- زردچوبه، فلفل و نمک به مقدار لازم
- 5 عدد لیمو عمانی یا 1 قاشق غذاخوری پودر لیمو عمانی
- 3 عدد سیب زمینی

دستور العمل
- گوشت گوسفند را همراه آب در یک قابلمه که گنجایش کافی داشته باشد (از زودپز استفاده کنید بهتر است) بریزید و اجازه دهید تا جوش بیاید.
- سپس کف گوشت را بگیرید و اجازه دهید با پیاز، لوبیا چیتی و نخود خیس خورده، زردچوبه فلفل و لیموعمانی درسته بپزد.
- سبزی خرد شده را سرخ کنید و کمی نمک به آن بزنید.
- وقتی گوشت و لوبیا پخت سبزی را بیفزایید و سیب زمینی پوست کنده را درسته یا در تکههای بزرگ به گوشت و لوبیا اضافه کنید.
- نمک غذا را اندازه کنید و بگذارید سبزی و سیب زمینی بپزد. دقت کنید که آب غذا به اندازه باشد.
- بعد از پختن، گوشت را با سیب زمینی و در صورت تمایل، یکی دو عدد از لیمو عمانیها که دانههای آن را گرفتهاید، بکوبید.
- آب آن را نیز به شکل ترید، همراه با مخلفات سرو کنید.
- این غذا را میتوان با لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا قرمز هم تهیه کرد.
- ۹۸/۱۲/۱۰