مسقطی یک شیرینی نرم و شفاف در ایران است که با گلاب، نشاسته، شکر و آب تهیه میشود. این شیرینی در کنار کلوچه، به عنوان یک سنت از جشنهای نوروزی است. از پسته، زعفران و هل نیز میتوان برای تهیه مسقطی استفاده کرد. در استان فارس به ویژه در شهرستان لارستان و شیراز بسیار محبوب است.
مسقطی، یک نوع شیرینی است که مواد اولیه آن نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب است و از انواع مغز پسته و بادام برای تزئین آن استفاده میگردد. طرز تهیه آن شبیه به تهیه فرنی نشاسته است اما مدت زمان تهیه آن طولانیتر و همراه با پرداخت بسیار است. بعد از آماده شدن آن حالت کشسان به خود میگیرد.
مواد لازم
- 100 گرم نشاسته گل
- 20 عدد دانه هل
- 200 گرم شکر
- 50 گرم بادام بو داده شده
- 3 پیمانه آب سرد
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- ¼ پیمانه گلاب
- 2 قاشق غذاخوری باتکای سفید
- 50 گرم روغن آب شده
- ¼ پیمانه پودر پسته و بادام
دستور العمل
- نشاسته و آب را در کاسهای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود.
- این مایه را از صافی رد کنید و در قابلمهی لعابی یا استیل بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود و جوش بیاید.
- در این زمان شکر و باتکا را اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا مایه غلیظ شود.
- سپس زعفران، گلاب، دانهی هل و خلال بادام را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا غلظت مایه به حدی برسد که جای قاشق روی آن بماند.
- سپس روغن را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که روغن جذب مایه شود.
- در انتها یک قالب باقلوا را خوب چرب کنید و مایهی مسقطی را در آن بریزید.
- با پشت یک قاشقِ چرب، مسقطی را صاف کنید و یک لایه پودر پسته روی آن بپاشید.
- اجازه دهید مسقطی یک شب در یخچال بماند تا خنک شود. سپس آن را ببرید و در ظرف بچینید.
- ۹۸/۱۲/۰۱