آش دوغ یکی از خوراکهای سنتی استان اردبیل و منطقه آذربایجان شرقی و غربی است. این آش با حبوباتی همچون نخود و لوبیا، سبزیها، تره و انواع سبزیهای کوهی و محلی پخته شده و در نهایت از دوغ برای مزهدار کردن آن استفاده میشود. در این مقاله طرز تهیه آش دوغ را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
300 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز
½ لیوان برنج
½ لیوان آرد برنج
2 عدد تخم مرغ
4 کیلوگرم دوغ
1 کیلوگرم سبزی (تره، گشنیز، و سیر)
روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم
2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
دستور العمل
گوشت را با نمک، فلفل و پیاز مخلوط کنید و به شکل قلقلی درآورید.
سپس در کمی روغن تفت دهید.
دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط کنید و روی اجاق قرار دهید و مرتب هم بزنید تا نبُرد.
وقتی مخلوط جوش آمد سبزی، پیاز داغ و کوفته ریزه (گوشت قلقلی) را همراه با فلفل فراوان اضافه کرده و صبر کنید تا آش جا بیفتد.
میتوانید روی آش را با فلفل، روغن و پیاز داغ تزیین کنید.
این آش را با نخود و لوبیا هم میتوان پخت اما در پخت سنتی این غذا، بیشتر از نخود استفاده میشود.
از تخم مرغ برای نبریدن دوغ استفاده میشود.
- ۹۸/۱۱/۲۲