کیک تابهای یا پنکیک (به انگلیسی: pancake) نوعی کیک نازک، تخت و گرد است که با ریختن خمیر آشپزی در ماهیتابه پخته میشود. بیشتر پنکیکها نوعی نان آماده محسوب میشوند. در هنگام پخت کیک تابهای باید آن را در ماهیتابه پشت و رو کرد تا طرف دیگر آن نیز پخته شود. بسته به منطقه جغرافیایی پنکیکها را همراه با مربا، شکلات، میوه، شیره درخت افرا و گوشت مصرف میکنند.
کیکهای تابهای پهن و شیرین هستند و نوع پخت و ساختار آن در سراسر جهان متفاوت است. انواع متعددی از آن در سراسر اروپا وجود دارد. برای مثال در آلمان کیکهای تابهای با سیبزمینی درست میشوند. در منطقه مازندران به نان کماج که نوعی نان سنتی است معروف است.
مواد لازم
- 1 فنجان آرد
- 2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 2 قاشق چایخوری شکر
- کمی نمک
- ¾ فنجان شیر
- 1 عدد تخم مرغ (هم زده شده)
- 2 قاشق غذاخوری روغن
طرز تهیه پنکیک
دستور العمل تهیه پنکیک
ابتدا در یک کاسه بزرگ، بهمقدار 1 فنجان آرد، 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر، 2 قاشق چای خوری شکر و کمی نمک را با هم مخلوط کنید.
سپس مواد اولیه پودری راآنقدر الک کنید تا زمانی که کاملا یکدست با هم ترکیب بشوند.
در مرحله بعدی، تخم مرغ زده شده را به مواد خشک اضافه کنید. سپسشیر را به آن اضافه کنید و آنقدر این مواد را هم بزنید تا مواد اولیه خشک و تخممرغ و شیر به خوبی با هم ترکیب بشوند.
در این مرحله باید حدودا2 قاشق چای خوری روغن و یا 2 الی 3 قاشق چای خوری کره را داخل ماهیتابه بریزید تا آب بشود.
خمیر پنکیک را درونماهیتابه بریزید.
زمانی که متوجه شدید روی سطح خمیر پنکیک حبابهایی ایجاد شده است، یعنی وقت آن رسیده که پنکیک را زیر ورو کنید.
زمانی که رنگ پنکیکهاتغییر کرد و به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآمد، یعنی وقت آن رسیده است که آنهارا از داخل ماهیتابه بیرون بیاورید و سرو کنید!
- ۹۸/۱۱/۰۶