شیرینی بامیه یکی از شیرینیهای ایرانی است. از مواد اولیه آن آرد، تخم مرغ و شکر است. در اینجا طرز تهیه شیرینی بامیه را به صورت مرحله به مرحله آموزش می دهیم.
مواد لازم
مواد لازم برای تهیه شربت
- 2 پیمانه شکر
- 1 پیمانه آب
- ½ پیمانه گلاب
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- 1 قاشق چای خوری آبلیمو
مواد لازم برای شیرینی بامیه
- 1 پیمانه آرد سفید
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- 50 گرم کره
- 2 قاشق غذاخوری شکر
- 1 پیمانه آب
- روغن به میزان لازم
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- شهد یا شربت غلیظ به میزان لازم
دستور العمل
- آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.
- هنگامی که تمام شکر حل شد زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.
- پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید.
- توجه داشته باشید که زمان اضافه کردن بامیه به شربت، شربت باید ولرم باشد.
- برای شروع آب و کره را در یک قابلمه تفلون و یا لعابی قرار دهید و آن را روی حرارت گاز بگذارید.
- سپس شکر را اضافه کرده و اجازه دهید تا مخلوط بجوشد.
- بعد جوشیدن ماده داخل قابلمه، همه آرد و نمک را داخل قابلمه ریخته و به سرعت با یک قاشق چوبی آن را هم بزنید.
- در ادامه و هنگامی که مخلوط به صورت خمیر در آمد و جمع شد، 2 قاشق از شربت را به مخلوط اضافه کرده و مجددا مخلوط را هم میزنیم.
- این کار را به مدت 10 دقیقه ادامه دهید تا خمیر پخته و کاملا خود را بگیرد و در وسط ظرف جمع شود.
- البته توجه داشته باشید که لطافت و نرمی خود را از دست ندهد.
- حالا وقت آن رسیده است که طرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خمیر خنک شود.
- هنگامی که خمیر سرد شد، تخم مرغها یکی یکی اضافه کنید و با همزن برقی، هم بزنید تا به خورد خمیر برود.
- هنگام اضافه کردن تخم مرغ دوم، 1/4 قاشق چایخوری وانیل به خمیر اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنید.
- خمیر در این مرحله نه سفت است و نه خیلی نرم!
- حالا خمیر را درون قیفی که سر آن یک ماسوره ستارهای است، بریزید.
- حالا یک ماهیتابه با دیواره بلند (اگر ندارید یک قابلمه) را با روغن پر کرده و هنگامیکه روغن داغ شد، بامیهها را از قیف به درون روغن بیندازید.
- اندازه مورد نیاز خود را برای بامیه انتخاب کنید و به کمک قیچی سر آن را ببرید.
- بامیهها را به صورت یکدست سرخ کنید و دائما آن را زیر و رو کنید.
- هنگامی که بامیهها تغییر رنگ دادن و طلایی رنگ شدند آنها را از روغن خارج کنید.
- سپس بامیههای سرخ شده را در شربتی که از قبل تهیه کرده و ولرم است قرار دهید.
- در آخر بامیهها باید حدود 1 تا 2 دقیقه درون شربت باقی بماند و سپس آن را خارج کنید.
- بامیه را درون صافی و یا سبد قرار دهید تا شهد اضافی آن خارج شود.
- میتوانید روی بامیه را با مغز پسته و یا بادام تزیین کنید.
- حالا بامیه شما آماده است نوش جان!
منبع: طرز تهیه شیرینی بامیه
- ۹۸/۱۰/۲۵