آش رشته یکی از معروفترین انواع آش در ایران است. برای تهیه این غذای خوشمزه از انواع سبزی، رشته و البته کشک استفاده میشود. در ادامه قصد داریم طرز تهیه آش رشته را به شما آموزش دهیم تا در روزهای سرد پاییز و زمستان با تهیه آن لذت ببرید.
مواد لازم
- 3 لیوان خیس کرده لوبیا چیتی، نخود، لوبیا قرمز و عدس
- 1.5 کیلوگرم سبزی آش پاک کرده
- 6 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 300 گرم رشته آش
- 2 قاشق غذاخوری زردچوبه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- 2 لیوان کشک
- 6 قاشق غذاخوری پیازداغ
- 3 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- 2 قاشق غذاخوری سیرداغ
دستور العمل
- حبوبات خیس کرده را کمی بجوشانید و در آبکش خالی کنید.
- سپس آنها را با آب و کمی نمک بپزید.
- در قابلمهای که برای این مواد گنجایش کافی دارد چهار قاشق روغن بریزید و زردچوبه را اضافه کنید. مراقب باشید زردچوبه نسوزد.
- به پیاز داغ و سیر داغ (به جز آن مقداری که برای تزیین نگه داشتید) 10 لیوان آب و حبوبات پخته اضافه کنید تا جوش بیاید.
- بعد از جوش آمدن آب، سبزیها را در قابلمه بریزید تا سبزتر بماند و بدون اینکه له شود، بپزد.
- نمک را با احتیاط اضافه کنید زیرا ممکن است کشک و رشته آش شور باشند.
- فلفل را نیز اضافه کرده و رشته را در آش بریزید و آن را با کفگیر هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند.
- آب آش را اندازه کنید و اگر کم بود آب سرد اضافه کنید.
- هر چند دقیقه یکبار آش را هم بزنید تا ته نگیرد و رشتهها به هم نچسبد.
- حدود 20 تا 30 دقیقه طول میکشد تا رشتهها بپزند. باید مراقب بود رشتهها له نشود.
- زیر آش را خاموش کرده، کشک جوشانده و گرم را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.
- روی آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
منبع: طرز تهیه آش رشته
- ۹۸/۱۰/۲۵