بادام زمینی یا پستهشامی (همچنین بادامکوهی یا بادامهندی یا پسته زمینی) است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی است و از آنجا به نقاط گوناگون دنیا برده شدهاست. بوتهٔ آن که بوتهای یکساله است ۳۰ تا۵۰ سانتیمتر ارتفاع دارد. بادام زمینی بومیِ برزیل. آب و هوای گرم برای کِشت این گیاه مناسب است. بادام زمینی دارای ساقهای راست است. برگهای آن مرکب از دو زوج برگچه است و گلهای آن دو نوع متفاوت به رنگ زرد که پس از تلقیح، دمِ گل خم میشود و به سطح خاک میرسد و سپس کمکم در خاک فرورفته، میوه در داخل خاک پدید میآید. اما خواص بادام زمینی برای بدنسازی چیست؟
خواص بادام زمینی برای بدنسازی
بادام زمینی منبعی است غنی از پروتئین، ولی از آنجا که دارای بعضی انواع آمینو اسیدهای ضروری مانند لیزین، سیستین و متیونین نیست توصیه میشود به همراه مواد غذایی مکمّل استفاده شود مثل بدنسازان یا ورزشکارانِ دیگر.
هر ۱۰۰ گرم بادام زمینی دارای موارد زیر است:
- ۵۶۷ کالری
- ۴۹ گرم چربی
- ۷۰۵ میلیگرم پتاسیم
- ۱۶ گرم کربوهیدرات
- ۲۶ گرم پروتئین
بادام زمینی انرژیزاست
بادام زمینی، منبع غنی از ویتامین، مواد معدنی، مواد مغذی و آنتی اکسیدانها است. ترکیباتی که برای شما برشمردیم غالباً به عنوان تامینکننده انرژی شناخته میشوند؛ بنابراین بادامزمینی را میتوان جزئی از انرژیزا ترین ترکیبات گیاهی دانست.
دارای مواد معدنی
مواد معدنی فقط و فقط در ترکیبات گیاهی وجود دارد. از جمله مواد معدنی که در بادام زمینی بهوفور رصد شده است، پتاسیم، منگنز، کلسیم، منیزیم، آهن، سلنیوم و روی است. مواد معدنی به عنوان چرخدندههای دستگاه سوخت و ساز بدن عمل میکنند و نبود هر یک باعث اختلال جدید در سوخت و ساز میشود.
سخن پایانی
بادام زمینی، فراورده گیاهی کاملاً مفید برای بدن است که نزد ما ایرانیان، بیشتر به عنوان تشکیل دهنده آجیل شناخته میشود. شما میتوانید بادامزمینی را به صورت سرخ شده، آب پز با بدون هیچ فراوری میل کنید؛ اما بر اساس آمار، پختن بادام زمینی، میتواند خواص آن را چند برابر کند. با مصرف بادامزمینی در وعدههای مختلف سلامتی خودتان را تضمین کنید. بنابراین حالا که با خواص بادام زمینی آشنا شدید حتما آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- ۹۸/۱۰/۲۳