آشپزی و خواص خوراکی‌ها

بهترین دستور پخت و خواص خوراکی‌ها

آشپزی و خواص خوراکی‌ها

بهترین دستور پخت و خواص خوراکی‌ها

  • ۰
  • ۰

کله جوش یکی از خوراک‌های سنتی و اصیل ایرانی است. اصالت و خاستگاه این غذا به اصفهان بر می‌گردد. مواد تشکیل دهنده کله جوش کشک، گردو و نعناع است. اما در بعضی از مناطق کله جوش را به جای ماست از کشک در تهیه آن استفاده می‌‎کنند که آن هم طعم بسیار بی‌نظیری دارد. کله جوش به دلیل استفاده از کشک در آن یک منبع غنی و کامل از کلسیم است که برای سلامتی و رشد و بهبود استخوان‌ها بسیار مناسب است. از نظر طب سنتی، طبع کله جوش گرم و خشک است که به افرادی که دارای مزاج بلغمی می‌باشند بسیار توصیه می‌شود. در شیوه اصیل کله جوش از گوشت استفاده نمی‌کنند و زمان تهیه غذا بسیار کم است. اما در بعضی از مناطق مانند تبریز و زنجان در کله جوش از گوشت چرخ کرده که به صورت قلقلی است، استفاده می‌شود.

 

مواد لازم

  • 500 گرم گوشت چرخ کرده
  • 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
  • 2 تا 3 قاشق سوپخوری گردو خرده کرده
  • 2 لیوان کشک (به ازای هر نفر یک قاشق سوپخوری)
  • 1 قاشق سوپخوری نعنای خشک
  • 150 گرم روغن
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کله جوش

 

دستور العمل‌

  • گوشت را با یکی دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم و کوفته ریزه درست می‌کنیم.
  • روغن را اضافه می‌کنیم و ظرف را روی حرارت قرار می‌دهیم و کوفته ریزه‌ها را سرخ می‌کنیم.
  • نعناع را روی کوفته ریزه‌ها می‌ریزیم و یک تفت می‌دهیم.
  • در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری زردچوبه به آن می‌زنیم.
  •  6 لیوان (به ازای هر نفر یک لیوان) و کمی نمک داخل کوفته می‌ریزیم و پیاز داغ را اضافه می‌کنیم و بعد از چند جوش که آب نصف شد کشک را به مخلوط اضافه می‌کنیم.
  • بعد از یکی دو جوش ظرف را از روی حرارت برمی‌داریم کمی گردو به آن مخلوط می‌کنیم و در ظرف می‌کشیم.

 

  • ۹۸/۱۲/۱۰
  • حامد فردوسی پور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی