خورشت قیمه یکی از مشهورترین انواع غذاهای ایرانی است که برای تهیه آن از لپه، گوشت، پیاز و سیب زمینی سرخ کرده استفاده میشود. این خورشت نیز مانند سایر خورشتها معمولا با برنج سرو میشود. پخت این خورشت نیز مانند سایر خورشتها نیازمند اطلاع داشتن از فوت و فنهای آن است که در ادامه به صورت مفصل به آنها اشاره خواهیم کرد.
مواد لازم
750 گرم گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله بدون استخوان
100 گرم لپه
3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
4 عدد لیمو عمانی
2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
750 گرم سیب زمینی
روغن برای سرخ کردن سیب زمینی
به مقدار کافی نمک و فلفل
1 قاشق مرباخوری ادویه
دستور العمل
ابتدا گوشت را به تکههای کوچک خرد میکنیم، بعد لپه را به دقت تمیز کرده و میشوییم.
سپس پیاز سرخ کرده را با 2 قاشق روغن و لپه در قابلمه ریخته و آن را روی اجاق گاز قرار میدهیم، تا لپه با پیاز کمی سرخ شود.
این کار از خرد شدن لپه بعد از پختن جلوگیری خواهد کرد.
سپس گوشت را شسته و داخل پیاز و لپه میریزیم و درب ظرف را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا آب گوشت کشیده شود.
در این مرحله 2 لیوان آب داخل گوشت ریخته و لیمو عمانیهای شسته شده را به ظرف اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت آهسته بپزد.
سپس کمی نمک و ادویه و رب گوجه فرنگی به گوشت میزنیم و اجازه میدهیم خورشت کاملا جا بیفتد.
در این مرحله میرویم سراغ سرخ کردن سیب زمینی، ابتدا سیب زمینیها را خلال خلال کرده و بعد از شستشو آن را با کمی نمک درون روغن فراوان کرده و سرخ میکنیم.
ممکن است سیب زمینی را درون ظرف خورشت ریخته و یکی دو جوش به آن بدهیم و یا هنگام سرو آن را بر روی خورشت بریزید.
photo: gheymeh
- ۹۸/۱۱/۲۰