کُتلت (به انگلیسی: kotlet) یا شامی کباب از غذاهای پُرسی هستند. این غذای لذیذ و پرطرفدار، طعم کمی چرب و گوشتی دارد و با گوشت، سیبزمینی، تخممرغ و پیاز تهیه میشود و معمولاً بدون برنج و با نان سِرو میشود. میتوان آن را به عنوان غذای آماده، غذای سفر یا ساندویچ نیز مصرف کرد. انواع کتلت با گوشت چرخ شدهٔ گوسفند و گوساله، مرغ، ماهی یا حبوبات تهیه میشود.
سیبزمینی رنده شده، گوشت چرخکرده، تخممرغ، پیاز رنده شده، نمک و ادویه پس از مخلوط شدن، مایهٔ کتلت را به وجود میآورند که این مایه پس از یکدست شدن و شکل گرفتن در روغن و درون ماهیتابه سرخ میشود. در ادامه طرز تهیه کتلت را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- 250 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 عدد سیب زمینی متوسط
- 1 عدد پیاز
- 1 قاشق غذاخوری آرد
- 1 عدد تخم مرغ
- نمک و فلفل و زردچوبه
دستورالعمل
سیب زمینی را درون کاسه بزرگی رنده کنید.
پیاز را رنده کنید و قبل از اضافه کردن آن به سیب زمینی به خوبی آب آن را جدا کنید.
گوشت چرخ کرده را به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید.
تخم مرغ، آرد و نمک و فلفل و زردچوبه را به این ترکیب اضافه کنید و با دست ورز بدهید تا یکدست شوند.
درون یک ماهیتابه روغن بریزید و بگذارید خوب گرم شود.
بعد از اینکه روغن به خوبی داغ شد. مقداری از مایه کتلت را بردارید و کف دست خود به آن شکل بدهید و آن را درون روغن قرار دهید تا سرخ شود. بعد از اینکه یک طرف کتلت به خوبی سرخ شد با کفگیر کتلت را برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.
- ۹۸/۱۱/۱۱